HOME

EVENTS

WORK

EPICENTER

CONTACT

BLOG

 


'Galerijski' zid u kući/stanu
Kako unijeti dašak umjetnosti u prostor


Možda vas članak nadahne na kreativnost, a možda zaželite koji od ovih radova za popunjavanje ili redizajn vašeg pažnje vrijednog životnog prostora.
http://www.apartmenttherapy.com/

Prošle godine u ovo vrijeme, Nancy je objavila odličan post, donoseći 10 funky ideja o redizajniranju galerijskih zidova u vlastitoj kući ili stanu. Pošto je to odličan način dodavanja raznolikih umjetničkih djela na prihvatljiv način (ne iz razloga da se investira bogatstvo u velike umjetničke radove) već zato jer se to može vidjeti u mnogim interijerima, ovdje donosimo još 8 funky rješenja kako biste osvježili svoje galerijske zidove u 2014.

Dodajte boju! Kako je prikazano na ovoj fotografiji od Better Homes and Gardens, korištenjem iste boje za sve okvire (ne bijele, crne ili boju drva) dobivate odličan vizualni efekt!


Odaberite neočekivani prostor za galerijski zid. Kao što je prostor iznad kade u kupaoni na fotografiji The Fashion Medley. U vašoj prostoriji za vešeraj. U vašem ormaru. Zašto bi uživanje u vašem galerijskom zidu bilo prepušteno samo onima koji ulaze u uobičajene prostorije?Neka bude zapanjujuće jednostavno. Galerijski zidovi se tradicionalno pune i natrpavaju sa toliko radova koliko na njih može stati. Ponekad je manje više. Pogledajte savršeni primjer u Lauren's Farewell, Home Sweet Home.

Poslažite umjetnost na malim prostorima (pogotovo kada želite odvratiti pozornost od neželjenog elementa u prostoru, kao što je npr. radijator koji se vidi ovdje Inspired by Charm).

Postavite dugačak uzak red umjetnina kroz hodnik, kako bi naveli ljude da prolaze kroz neki prostor. Vidljivo na One Kind Design.


Zašto bi to uopće trebala biti umjetnost? (a zašto ne?! Op.prev :)) Arhitektonski elementi odlično izgledaju u skupinama. Jaki dokaz u prilog tome je na fotografiji ove sobe Patricka Cline za Lonny .

Popunite kut prostorije. Kao što je vidljivo na fotografiji iz Elle Decor, Setting for Four, umjetnost seže od poda do stropa.

Uskladite boje okvira s bojom zida. Umjetnički radovi 'iskakat' će sa zida, te dojam postaje dramatičan i naglašen, baš kao u ovoj dnevnoj sobi A Beautiful Mess.

I tako inspirirani, spremni ste poceti vješati umjetničke radove na vaše prazne zidove (ili ih malo preurediti?) Ovo su naši najbolji savjeti za vješanje radova:

How To Hang Art Apartment Therapy Video Roundup

Želite li neobicno ukrasiti prostorije jednom umjetninom?

10 More Unconventional Ways to Hang Art

(Image credits: Better Homes and Gardens; The Fashion Medley; Pablo Enriquez; Inspired by Charm; One Kind Design; Patrick Cline via Lonny; Setting for Four; A Beautiful Mess)